Er bilen din klar for Norges fjell og daler?

Sommeren nærmer seg med stormskritt i Norge, og mye tyder på at det blir Norgesferie på de fleste denne sommerferien også. I ferien kjører mange lange etapper, gjerne over flere dager, og i løpet av noen få ferieuker skal bilen gjennom en av årets hardeste prøvelser. Krevende kjøreforhold og tung last er med på å øke risikoen for et havari. Den beste forsikringen mot biltrøbbel i ferien, det er å sørge for å ha en godt vedlikeholdt og ferieklar bil til ferien starter.

Feil på motor er noe av det som skaper mest problemer for bilturister.

For å unngå at din motor jobber tungt og går med unødvendig belastning, anbefaler vi BG Premium motorservice, som er en utvidet service for at din motor skal ha det godt. Dette gjelder også for hybridbiler, særlig Plug-In-Hybrid. Med på kjøpet får du også en ekstra garanti, nemlig BG Protection Plan.

Ved en vanlig automatgirservice, skifter man kun 1/3 av oljen på girkassen. Vi anbefaler derfor BG Premium Automatgirservice, hvor vi først renser hele systemet for så å skifte all oljen på girkassen. Ved å ta denne servicen får man også få med en ekstra garanti, BG Protection Plan.

Foruten motor- og girtrøbbel er startvansker, punktering, utelåsing, og feilfylling de situasjonene som medfører hyppigst veihjelp om sommeren. Du kan selv gjøre mye for å forhindre at du får biltrøbbel underveis, her er en sjekkliste:

  • Sjekk dekkets mønsterdybde og lufttrykk, også reservehjulet
  • Kontroller vindusviskernes tilstand
  • Sjekk at alt lys på bilen virker
  • Refleksvest og varseltrekant må være med
  • Husk reservenøkkel
  • Pakk bagasjen riktig og sikre lasten

Ikke glem kjølesystemet

Selv om Norge kanskje ikke har sydentemperaturer, blir det varmt her også. Når bilen er fullpakket og muligens drar en campingvogn er sjansen stor for at det blir varmere enn normalt i motoren din. Før i tida så man ofte biler som «kokte» langs veien og selv om dette er ikke like vanlig nå, skjer det fortsatt. Bilens kjølesystem blir ofte glemt bort. Kjølevæske er som all annen væske, den brytes ned over tid og må byttes. Vi anbefaler BG Kjølesystemservice, hvor vi først renser hele systemet for deretter å bytte all kjølevæske. Bonusen ved denne servicen er at om et halvt år når det er kaldt ute om vinteren så er varmeapparatet mer effektivt og du får også mer varme inn i bilens kupe. BG Protection Plan medfølger også denne servicen, så du kan føle deg trygg med en ekstra garanti.

Finn ut hvor du kan få utført BG-service

BG-SERVICE TIL DIN BIL

BG AUTOMATGIRSERVICE
Med automatoljeflush

BG PREMIUM MOTOROLJESERVICE
Med innvendig motor- og drivstoffsystemrens

BG KJØLESYSTEMSERVICE
Med kjølevæskeflush

BG SERVOSTYRINGSERVICE
Med servooljeflush

BG DRIVLINJESERVICE
På manuelle girkasser og differensial

BG BREMSESYSTEMSERVICE
Til dieselmotor